Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rukomet: Od danas Bosna sa sufiksom “Prevent”

Jučer je bilo tačno deset godina otkako je Prevent “došao” u Visoko, od danas RK Bosna iz Visokog ima novog sponzora koji će stajati uz ime kluba. Navijači Bosne trebaju znati da im se od danas klub zove zvanično “RK Bosna – Prevent”. Ovaj ugovor o jednogodišnjoj saradnji danas su u prostorijama Prevent-a u Visokom potpisali Adnan Smailbegović u ime Preventa i Edina Hasečić u ime RK Bosna. Svi detalji ugovora nisu prezentirani javnosti tako da smo ostali uskraćeni za informaciju o tome sa koliko će novca Prevent sponzorski “pomoći” Bosni, ali nam je objašnjenjo da je taj iznos “varijabilan” i da je ovo samo početak saradnje.

Na naše pitanje da li postoji neka klauzula Ugovora kojom Prevent obavezuje Bosnu na određene rezultate, odnosno izlazak u evropska takmičenja, dobili smo odgovor da takvih detalja ugovora nema. Uz sve prisutnima je prezentirana i nova sportska oprema u kojoj će Bosna nastupati u drugom dijelu sezone sa novim imenom. Tokođer, što je i logično Bosna će dobiti i nova dva člana Uprave kluba koji će biti iz Preventa (Almedina Mušinbegović i Nijaz Ahić).

Nezvanično smo saznali da je početni interes izražen u novcu od strane Preventa prema Bosni, a shvaćen kao “finansijska injekcija” vrijedan 70.000KM. Ovo je odličan potez menađmenta Preventa koji treba podržati i znak da se Prevent ipak okreće lokalnoj zajednici kroz sport, pa će sada prosjećnom Visočaninu vjerovatno manje smetati “muljni kolač” i emisija njegovih smradova, jer u kapitalističkom društvu sve je interes. Ostalo je do igrača i stručnog štaba.