Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nogomet: Kadeti Bosne odlaze na pripreme u Trogir

 

Kadetska selekcija NK Bosna završila je dosta uspješnu takmičarsku polusezonu na visokom četvrtom mjestu Omladinske lige 2008/09, sa samo četiri boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom Iskre koju je Bosna, vrijedi istaći, pobijedila u Bugojnu. Tako da je konačni plasman Bosne u brojkama iz sedamnaest utakmica, devet pobjeda, sedam neriješenih i jedan poraz. Ispred visočkih kadeta su ekipe Novog Grada, Buba Mare i Iskre.

 

-“Izuzetno smo zadovoljni našim plasmanom, imali smo nesreću da smo kiksali u drugom kolu na domaćem terenu protiv Sutjeske iz Foče i tako izgubili šansu za prvo mjesto. Ali bez obzira na prvi dio takmičenja, nadamo se da možemo nadoknaditi propušteno i ozbiljno se uključiti u borbu za prvo mjesto. S tim u vezi uspjeli smo organizovati i desetodnevni odlazak na pripreme u Trogir gdje ćemo nastojati odigrati što više prijateljskih utakmica, a vjerovatno najbolji test naše snage će biti protiv vršnjaka Hajduka iz Splita – ističe Mensur Džaviti trener ove uspješne generacije Bosninih kadeta.

 

Treba istaći da će mlade igrače Bosne posjetiti i naš reprezentativac Senijad Ibričić koji je inače prijatelj sa Džavitijem još iz vremena dok je ovaj igrao za prvoligaša iz Sanskog Mosta u vrijeme dok je Ibričić bio također kadet iste ekipe Podgrmeča. Uspješnu generaciju Bosne čine: Ljeskovica Almir, Ahmetov Dzemal, Torlaković Tarik, Torlaković Mirza, Bašić Amar, Graho Imran, Frljak Faris, Dedović Rusmir, Alibegović Malik, Dervišbegović Nermin, Dervišbegović Muhamed, Džafić Idriz, Alihodžić Abdulselam, Omerbegović Hasan, Fazlić Emin, Bešlić Eldin, Ahmetspahić Irhad, Beganović Adis, Aždahić Dino, Rizvanović Armin. Najbolji strijelci ekipe su Frljak Faris i Dervišbegović Nermin, dok su se svojim igrama posebno istakli Ahmetov Džemal i Torlaković Mirza. Nastavak kadetske sezone u grupi gdje se takmiči Bosna je u mjesecu martu.