Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nogomet: Bosna počinje pripreme 10. januara

 

Nogometaši Bosne zimsku pauzu završavaju 10. januara, naime tada je zakazana prozivka igrača na koje klub računa za proljetni dio. O eventualnim pojačanjima se još zvanično ne zna ništa, iako se špekuliše da Bosna traži jednog napadača, jedenog veznog I jednog bočnog igrača, dok je od ranije poznato da je klub na transfer listu stavio pet igrača.


 

         “ U ovoj pauzi smo zajedno odigrali veoma jak Novogodišnji malonogometni turnir gdje smo na kraju zauzeli treće mjesto u veoma jakoj konkurenciji, ako znamo da su na turniru igrala velika imena BH nogometa kao što su Spahić Hota, Zeba, Šabić… Naravno
mali nogomet je nešto drugo u odnosu na prvenstvene utakmice za koje se pripremamo sa posebnim motivom, obzirom da potajno tražimo I svoju šansu u borbi za prvo mjesto. Koliko sam ja upoznat ekipa će nakon prozivke otputovati I na pripreme koje nisu dovedene u pitanje, što je bio slučaj ranijih godina, a što opet govori u prilog činjenici da smo sve organizovaniji klub spreman za veće izazove. Nadam se da će Uprava uspjeti dovesti neka pojačanja sa kojima možemo napraviti zapažen rezultat I ostati u gornjem dijelu tabele – rekao nam je u svojoj izjavi kapiten Bosne Mirza Džafić.