Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rekonstrukcija nekoliko ulica u Visokom

 

Nakon završene rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Perendina, a prema Programu utroška sredstava u rekonstrukciju gradske vodovodne mreže za 2008. godinu u iznosu od 19.944,00 KM pristupilo se rekonstrukciji putne infrastrukture ulica Perendina i Saračica. Programom kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu (ceste i mostovi) za 2008. godinu predviđena je i rekonstrukcija ulice Perendina i dio Saračice. Za rekonstrukciju ove ulice sredstva su osigurana u budžetu opštine Visoko a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 26.128,70 KM.
Izvođač radova je «Asfaltgradnja» d.d. Visoko.
——–
Programom kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu (ceste i mostovi) za 2008. godinu predviđena je i rekonstrukcija ulice Salihbegovića u Visokom. Za rekonstrukciju ove ulice sredstva su osigurana u budžetu opštine Visoko, a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 10.947,65 KM. Osim rekonstrukcije asfaltne podloge ulice naknadno je uvrštena i izgradnja  trotoara, uređenje mjesta za kontejnere i pristupnog puta. Završetak ovih radova se očekuje do 29.12.2008. godine.
Izvođač radova je «Asfaltgradnja» d.d. Visoko.
——–
Nakon završene rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Jevrejska i Bulaklina, a prema Programu utroška sredstava u rekonstrukciju gradske vodovodne mreže za 2008. godinu u iznosu od 32.668,20 KM pristupilo se rekonstrukciji putne infrastrukture ulice.
Programom kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu (ceste i mostovi) za 2008. godinu predviđena je i rekonstrukcija ulice Jevrejska u Visokom, a nakon završene rekonstrukcije vodovodne mreže. Za rekonstrukciju ove ulice sredstva su osigurana u budžetu opštine Visoko, a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 25.620,67 KM. Osim rekonstrukcije asfaltne podloge ulice potrebno je uraditi i rekonstrukciju trotoara sa zamjenom ivičnjaka.
Izvođač radova je «Asfaltgradnja» d.d. Visoko.