Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Porazi košarkaša “XXL Basketa”

 

Mladi visočki košarkaši “XXL Basketa” su u okviru 10. kola Lige mladih gostovali u Zenici kod aktuelnog prvaka, ekipe KK  „Kengur“ koja je u samo tri sata očitala pravu košarkašku lekciju iz moderne košarke i timske igre visočkim ekipama. Bolji utisak su ostavili visočki kadeti kojima je malo nedostajalo da naprave pravu senzaciju i iznenade prvaka na njihovom neosvojivom terenu. Velika nervoza u odlučujućim trenucima, nedostatak centara zbog povreda i na momente slabo suđenje su jedni od mnogobrojnih faktora koji su uticali na konačan ishod utakmice u kojoj je slavio, sasvim zasluženo, domaći tim iz Zenice.
Juniori su postavili i svoj prvi neslavni rekord – postigli su najmanje koševa u jednoj zvaničnoj utakmici visočkog kluba. Sam rezultat (63:31) ne predstavlja realnu sliku na terenu jer su se gosti pošteno ispromašivali, dok su prvaci to dobro iskoristili i pošteno kaznili. Treba istaći da je prvo poluvrijeme ličilo na neki borilački sport u kojem je svirano čak 44 prekršaja što dovoljno govori o grubosti domaćih igrača, ali i velikog broja sudijski pogrešaka, koje su dodatno usijale atmosferu. Ukoliko se uzme u obzir da su utakmice zakazane u neobičnom terminu za ovu ligu (09 i 11 sati) te da je svlačionica visočke ekipe obijena i pokradena, može se zaključiti da je sve dobro i prošlo.
Pouku iz svega gore pobrojanog treba izvući što prije i okrenuti se narednom susretu koji je na programu 27.12.2008. godine kada u Visoko stiže ekipa Krivaje iz Zavidovića sa juniorskim sastavom, dok kadeti odmaraju do 11.01.2009. godine za kada je zakazan nastavak prvenstva zbog novogodišnjih praznika.


Prvenstvo BiH, Liga mladih Ze-do kantona
OŠ „Skender Kulenović“ Zenica, 20.12.2008. god. –
Sudije: Kulačić i Pelja (Zenica)

Kadeti – Rezultat:
KK „Kengur“ Zenica – KŠ „XXL Basket“ Visoko  71:66 (23:18, 16:19, 24:12, 8:17)

KŠ „XXL Basket“ Visoko:  Hadžialić, Mehmedagić, Hodžić , Ismić 7,
Omanović Z. 29, Sudžuka 16, Omanović H. 5, Ilić , Buza 3, Kavazić 6,
Trebo Samir, Trebo Malik, trener: Aždajić Avdo.
__________________________________________________________________

Prvenstvo BiH, Liga mladih Ze-do kantona
OŠ „Skender Kulenović“ Zenica, 20.12.2008. god. –
Sudije: Kulačić i Pelja (Zenica)

Juniori – Rezultat:
KK „Kengur“ Zenica – KŠ „XXL Basket“ Visoko  63:31 (17:7, 26:6, 11:13, 9:5)

KŠ „XXL Basket“ Visoko:  Hodžić 6, Isić 2, Alihodžić, Kupusović 5, Omanović 4, Lemeš Adin 2, Dervović, Šehović, Topuzović , Drpljanin 10, Lemeš Adis,
Sadiković 2, Trener: Aždajić Avdo.