Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Načelnik Kaknja posjetio ugrožena područja

Opštinski načelnik Kaknja Mensur Jašarspahić-Suri u četvrtak 18. decembra 2008.godine u popodnevnim satima posjetio je poplavom ugrožena područja opštine Kakanj. On je posjetio Doboj gdje je poplavljen podrum jednog stambenog objekta, potom i Vehabe, zatim Pope u kojima je poplavljeno 5 stambenih jedinica, Malješ gdje su ugrožene 4 kuće, te Brnj gdje je bila ugrožena jedna kuća. Službi za civilnu zaštitu prijavljeno je i plavljenje jedne kuće u Tršću.

Tokom dana Služba civilne zaštite angažovala je svu raspoloživu mehanizaciju kako bi se sanirale posljedice jake kiše koja je osim plavljenja stambenih objekata izazvala i odrone koji su zabilježeni na regionalnim putnim pravcima Kakanj-Ponijeri, u mjestu Tršće, i Kraljeva Sutjeska-Ratanj. Odron na lokalnom putu prijavili su i mještani Mramora. Odron je blokirao put u gornjem dijelu ovog naseljenog mjesta.

Izlijevanje potoka zabilježeno je u naseljenim mjestima: Malješ, Alagići, Tršće i Bare. Služba za civilnu zaštitu nastavlja aktivnosti na saniranju posljedica nepovoljnih vremenskih prilika.