Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ponovo aktivni visočki sportisti

Iako su rukometaši i fudbaleri Bosne završili svoja takmičenja kada je jesenji dio prvenstava u pitanju, to ne znači da će manjkati sporta ovoga vikenda kada su visočki klubovi u pitanju. Najviše će biti košarkaških utakmica, jer će u nedjelju, u visočkoj dvorani KSC “Mladost” biti odigrana tri meča. Prvo će u 13 sati kadeti košarkaške škole “XXL Basket” dočekati tim “Netsa” iz Zenice, da bi nakon njih meč odigrale i juniorske ekipe ova dva tima.  Taj drugi meč počinje u 15 sati.

U nedjelju, ali od 19:30 sati, svoj meč 5. kola A-2 košarkaške lige odigraće i košarkaši “Visokog”. Oni će prvu ovosezonsku pobjedu pokušati ostvariti protiv drugog tima sarajevske “Bosne”, koji bi u Visoko trebao doći i sa nekoliko mlađih prvotimaca aktuelnog šampiona naše zemlje.

Osim košarkaša, ovog vikenda će biti aktivne i rukometašice, koje će protiv Turbine u Konjicu odigrati utakmicu u okviru Prve lige za rukometašice.

Također, 13. i 14. decembra u Maglaju će kadeti i juniori kuglaškog kluba “Bosna” učestvovati na tzv. parovskom prvenstvu naše zemlje.