Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ministar Muhidin Alić u MUP-u ZDK

 

Nakon što se federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić danas sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Željkom Mijatovićem i razgovarao o aktuelnim sigurnosnim događajima na području kantona
Sarajevo,  posjetio je i  Ministratsvo unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona. U Zenici je ministar Alić sa kantonalnim ministrom unutrašnjih poslova Azizom Brotlijom i policijskim komesarom Fahrudinom Bečirovićem, razgovarao o stanju sigurnosti na području ZE-DO kantona, sa posebnim osvrtom na nedavna ubistva koja su se dogodila u Zenici.

 

Nakon što su ga njegovi domaćini detaljno informisali o mjerama i aktivnostima koje su policijski službenici MUP-a ZE-DO kantona poduzeli na planu rasvjetljavanja ovih krivičnih djela te brzom otkrivanju i hvatanju počinilaca, ministar Alić je izrazio zadovoljstvo reakcijom i efikasnošću policije.

 

Zajednički je konstatovano da brzo i efikasno rasvjetljavanje krivičnih djela i hapšenje počinilaca pokazuje da je policija dovoljno spremna da se uhvati u koštac sa izazovima koji si pred nju postavljaju. Međutim, da bi se popravio osjećaj sigurnosti građana potreban je angažman cijelog društva.