Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Povodom bajramskih praznika pojačane mjere MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona povodom nastupajućih bajramskih praznika uradilo je Plan pojačanih mjera i radnji koje će se poduzimati sa ciljem obezbjeđenja lične i imovinske sigurnosti građana.

Ovim mjerama i radnjama prethodila je analiza i procjena stanja na terenu, s obzirom da je evidentno pojačano kretanje građana u dane praznika, pojačana frekvencija saobraćaja, veća posjećenost ugostiteljskim objektima, te kao posljedica toga i veći broj stambenih objekata u kojim su stanari u dane praznika odsutni.

“U skladu sa izvršenom procjenom vršit će se pojačane kontrole ugostiteljskih i drugih objekata u kojim se okuplja veći broj građana. Pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju poduzimat će se mjere i radnje na suzbijanju i sprječavanju izvršenja krivičnih djela, pronalasku predmeta koji potiču iz krivičnih djela i kojim je izvršeno krivično djelo, kao i pronalasku i procesuiranju izvršilaca krivičnih djela”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Službenici policije vršit će i akciju suzbijanja stavljanja u promet i upotrebe pirotehničkih sredstava, a roditeljima maloljetne djece skrenuta je pažnja da će u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru za prekršaje počinjene od maloljetnih osoba službenici policije roditeljima izdavati prekršajne naloge.

(Fena)