Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zenica: Privredne komore o direktnim stranim investicijama na zapadnom Balkanu

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona kao nosilac projekta privlačenje i zadržavanje direktnih stranih investicija na području zapadnog Balkana bit će sutra domaćin prvog radno-konsultativnog sastanka predstavnika Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak, Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Niš, Sheffild Chamber of Commerce&Industry UK i Oviedo Chamber of Commerce&Industry Spain.

Radi se o realizaciji projekta koji se odnosi na privlačenje i zadržavanje direktnih stranih investicija na području zapadnog Balkana, zajedničkim djelovanjem privrednih komora putem formiranja klastera metaloprerađivača za potrebe elektroenergetskog sektora.

– Formiranjem ovog klastera osnažio bi se domaći metaloprerađivački sektor, a istovremeno otvorile bi se mogućnosti za značajnije investiranje, radi kvalitetnijeg i potpunijeg servisiranja potreba jedinstvenog elektroenergetskog sektora“, izjavio je Šefkija Botonjić, predsjednik Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Projekt sufinansira Evropska komisija kao zajedničko djelovanje privrednih komora radi ojačavanja priliva investicija na zapadnom Balkanu.

(Fena)