Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dobitnici najvećih ratnih priznanja ZDK-a osudili hapšenje Nazima Bečirevića

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona danas je oštro osudio, kako su kazali predsjednik i sekretar ovog saveza, Šerif Patković i Muris Fetić, jučerašnje brutalno hapšenje Nazima Bečirevića, predsjednika Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Žepče.

„Ovo je klasični primjer kako država BiH demonstrira silu nad časnim građanima, ljudima koji su se borili za njen opstanak. Bečireviću su specijalci upali u kuću naoružani dugim cijevima, terorišući djecu, a sve po nalogu sutkinje Općinskog suda iz Žepča Dragice Dragičević. U tom nalogu stoji da se Bečirević bavi uzgojem i distribucijom opojnih droga, posjeduje i prodaje oružje i minsko-eksplozivna sredstva, posjeduje uređaje za izradu falsifikovanih dokumenata i drugo, što je notorna laž, a u što su se uvjerili i sami policajci tokom pretresa“, izjavio je na pres-konferenciji Šerif Patković.

Po njegovim riječima, oružje koje su policajci pronašli prilikom pretresa Bečirevićevog stana u naselju Begov Han kod Žepča, zastarjelo je, nije za upotrebu i služilo je kao suvenir.

„Pokušavajući otkriti pozadinu ovog čina, Bečirević sumnja da se iza svega krije vlasnik preduzeća IMAS iz Žepča Muhamed Mujić. Nazim Bečirević zajedno s braćom pokreće privatni biznis, kupili su dva polovna autobusa i na tenederu za prijevoz đaka na dijelu općine Žepče, dobili su tri linije koje je ranije pokrivalo preduzeće IMAS“, izjavio je danas Patković.

(Fena)