Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jesmo'l stvarno maloumni ili još uvijek ne znamo šta znači “društvena odgovornost” firmi?

Najviše mrzim kada neko Visočane smatra manje inteligentnim, odnosno maloumnim, da ne kažem seljacima, obzirom da ne priznajem te i takve geografske podjele. Svaki dan naletim na neku vijest o tome kako društveno odgovorne firme ulažu neka sredstva tamo gdje vrše svoju djelatnost kakva god ona da je. Pa tako recimo “m-tel” ulaže u dječije obdanište u Zenici, “Mercator” ulaže u sportske terene u općini Novo Sarajevo, “TUŠ” donira 40.000KM Crvenom Križu u Mostaru, “Cementara u Kaknju” osim što puni općinski budžet jednom godišnje mladima Kaknja organizuje veliki koncert sa prvoligaškim bendovima…itd…itd….

Za svo to vrijeme mi u Visokom udišemo “pileći izmet” i “muljni kolač” i u isto to vrijeme budžet općine od toga ne vidi ništa (potvrđeno u izbornim debatama op.a)!? Vraćam se na početak, najviše mrzim kada neko Visočanina kao takvog smatra levatom, ili još gora opcija. Neki levat iz Općine uzme tal, da bi ostatak od cca.40.000 ljudi pravio levatima. Godinama prije ovih raznih smradova koje udišemo džaba, bez ikakve društvene odgovornosti firme koje ga prave, posebno me nerviralo pitanje koncesija od kojih Općinski budžet, a samim tim i građani nisu imali ništa. Eksploatisalo se sve što se moglo eksploatisati, a konto u budžetu je bio prazan, jer je neko iz reda bošnjačkog naroda i to shvatao kao patriotski čin u kojem profitira pojedinac, bošnjak, dojučerašnji komunista i uzoran član partije, uredno osvješćen i vraćen na pravi put, put otimanja od svih u svoju i korist svojih bližnjih.

Pitam se i pitam novu izvršnu vlast, do kada će dopuštati da ih majmunolika lažna elita smatra majmunima, preko leđa poreznih obveznika? Ili smo stvarno manje inteligentni, maloumni, seljaci i levati!?