Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bezbjedonosna situacija u Visokom povoljna u odnosu na druge sredine

Analiza stanja bezbijednosti na području općine Visoko, bila je tema današnjeg sastanka načelnika PS Visoko, Šerifa Ramovića i načenika općine Visoko Muniba Alibegovića sa saradnicima. Prema ocjeni načelnika Ramovića, koji je inicirao ovaj sastanak,  situacija se može okarakterisati kao zadovoljavajuća s povećanim brojem krađa i otuđenja vozila,  s tim da se još bolja saradnja mora uspostaviti između nadležnih institucija i Policijske stanice.

U izjavi za Radio Q,  Ramović je naglasio: 

“Cilj je što veća saradnja Policijske stanice sa općinskim službama  kako bi se lakše mogli riješiti zajednički problemi. Trenutno je najveći problem u povećanom broju krađa i otuđenja vozila u odnosu na druge sredine. Ipak bezbjedonosnu situaciju možemo ocijeniti više nego povoljnom, jer vladamo situacijiom i dosta počinilaca je privedeno. Moram pohvaliti i saradnju sa Tužilaštvom i Sudom, izlaze nam ususret, dobijamo odobrenja za pretrese, naloge, sarađujemo sa MUP-om ZDK, jedinica za podršku nam je uvijek pri ruci, što je veliko olakšanje” – izjavio je Ramović za Radio Q

 

Ističući da je broj zaposlenih pripadnika PS Visoko u nadležnosti kantona, Ramović naglašava da će početkom sljedeće godine biti raspisan konkurs za prijem novih službenika, a bit će provedena i zakonska procedura za prijem pripravnika koji trenutno rade u PS. Ramović je istako i da je formiranje vlastite Kriminalističke  službe pri ovoj policijskoj stanici  dosta pomoglo u lakšem obavljanju svakodnevnih zadataka.