Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Agencija za privatizaciju FBiH o privatizaciji KTK Visoko

 

U povodu informacije sa sjednice Vlade FBiH od 29. oktobra da je na preporuku Agencije za privatizaciju u FBiH, Nadzorni odbor visočkog KTK-a, nakon razmatranja pisma namjere privrednog društva “Prevent” za kupovinu Fabrike obuće i Kruga u Topuzovom polju, donio odluku o prodaji imovine kroz malu privatizaciju, uz uslov da objekti budu u stopostotnom vlasništvu “Preventa”,  Agencija za privatizaciju u FBiH podsjeća da je objavila javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu dijelova KTK-a što i nije strano pretprivatizacijskoj praksi.

U saopštenju za javnost APF objašnjava da iskazani interes ne obavezuje ni onog ko ga je iskazao ni samu Agenciju te ne utiče na propisanu proceduru. Iskazivanje interesa također, ne znači preferiranje jednog zainteresiranog ponuđača u odnosu na ostale.

Agencija podsjeća da je Odluku o prodaji imovine KTK-a, postupkom male privatizacije, donio Nadzorni odbor privrednog društva uz saglasnost Vlade FBiH. Prodaju imovine utvrđene navedenom odlukom provodi preduzeće pod nadzorom APF-a, stoji u saopštenju koje je potpisao zamjenik direktora Agencije Vjekoslav Prce.

(Fena)