Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Sutra pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) će u petak, 24. oktobra, u vremenu od 07.00 do 20.00 sati, na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima na području ZDK-a vršiti pojačanu akciju kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine.

-Shodno planiranim aktivnostima iz Plana preduzimanja mjera i radnji na kontroli učesnika u saobraćaju sa uređajem za snimanje «Provida», patrola Jedinice za podršku vršiće kontrolu učesnika u saobraćaju 25. i 26. oktobra u vremenu od 09.00 do 17.00 sati, saopćeno je iz Kantonalnog MUP-a.

Pored uočavanja prekršaja propisanih po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, poseban akcent će biti i na suzbijanju i sprečavanju kriminaliteta, pronalasku predmeta koji potiču iz izvršenih krivičnih djela, predmeta pomoću kojih se vrše krivična djela, predmeta koja se posjeduju protivno zakonskim odrdbama, kao i otkrivanja izvršilaca raznih oblika krivičnih djela”, naodi se u saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

(Fena)