Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zimsko održavanje cesta na području općine Visoko “na čekanju”


 

Kakve su posljedice obustavljanja postupka otvaranja ponuda za  za izbor najpovoljnijeg preduzeća za zimsko održavanje cesta na području općine Visoko, danas nismo uspjeli saznati, jer su odgovorni za provođenje ovog postupka na godišnjem odmoru. Podsjećam, nadležni u općini Visoko jučer nisu pristupili otvaranju ponuda zbog instrukcija iz Ureda za razmatranje žalbi. Prema nezvaničnim informacijama žalio se jedan ili više ponuđača na otvorenom tenderu. Šta je navedeno u žalbi, nije nam poznato.

 

Kakve su posljedice obustavljanja ovog postupka, ostaje nedorečeno jer posljednju će riječ imati opet Ured za žalbe koji će postupiti po svojim rokovima za razmatranje žalbi. Koliki god da oni budu, skraćuju vrijeme općinskoj administraciji  u eventualnim problemima sa zimskim održavanjem cesta na području općine Visoko.

Poznato je da je za zimsko održavanje oko  50 km cesta na području općine Visoko već potpisan ugovor s preduzećem Atlas – D, a zbog žalbe je obustavljeno otvaranje ponuda za preostalih 40 km cesta.