Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

IZBORI 2008.: Tokom novembra konstituirajuća sjednica novog saziva OV Visoko

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Visoko bit će održana tokom mjeseca novembra – potvrdila je jutros za Radio Q, Zekija Omerbegović sekretar OV  i predsjedsjednica Lokalne izborne komisije Visoko. Rezultati glasanja na posljednjim općinskim izborima mogu se pogledati na web stranici www.izbori.ba, a među rezultatima za koje je urađena validacija nalaze se i rezultati glasanja u općini Visoko.

“Drago mi je što su nakon provjere CIK-a naši prebrojani rezultati glasanja ostali isti, što je još jedna potvrda kvallitetnog i pravovremenog rada LIK-a u Visokom. Objavljena je validacija za mjesto načelnika i glasanje za stranke,  a uskoro se očekuju i rezultati glasanja za kandidate.” – naglasila je Omerbegovićeva i dodala da CIK ima rok do 05.novembra potvrditi rezultate glasanja, te će se nakon te objave moći zakazati i prva sjednica novog saziva Općinskog vijeća Visoko, za koju je opet predviđen rok od 30 dana.

Podsjećam, najveći broj glasova dobila je SDA(41,83%) za koju se očekuje 11 vijećničkih mjesta. Slijede SBiH (16,64%) sa vjerovatnih 5 mjesta, pa SDP(13,84%) 4 vijećnika i novi članovi vijeća iz BPS-a(9,78%) sa tri vijećnička mjesta te ASDA(5,08%) i NSRZB(3,73%) sa po jednim vijećničkim mjestom.

 

Očekuje se skora potvrda CIK-a o broju vijećničkih mjesta u općinskim vijećima općina na području BiH.