Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fondacija APBPS: Haris Silajdžić primio predstavnike Fondacije

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je u subotu u svom kabinetu peteročlanu delegaciju Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Delegaciju su sačinjavali: predsjednik Upravnog odbora Ahmed Bosnić, članovi Upravnog odbora Jovo Jovanović i Mahir Hadžiahmetović, izvršni direktor Zajim Ahmetspahić i osnivač Fondacije Semir Osmanagić.

Predstavnici Fondacije su u dvosatnom razgovoru informirali predsjedavajućeg Silajdžića o zaključcima Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida koja je održana u augustu 2008. godine. Desetine svjetskih stručnjaka su tom prilikom potvrdili da je Bosanska dolina piramida vrlo važno arheološko nalazište koje traži daljnja istraživanja te osnivanje Centra za studij piramida sa sjedištem u Sarajevu.

Silajdžić je tokom susreta još jednom potvrdio podršku istraživanjima koje provodi Fondacija ističući da je ovaj razvojni projekt velika šansa za budućnost Bosne i Hercegovine.

Član Upravnog odbora Jovo Jovanović uručio je zahvalnicu Fondacije dr. Silajdžiću za njegovu nesebičnu podršku istraživanjima u Bosanskoj dolini piramida.

Press Fondacije