Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šestmilijarditi stanovnik Zemlje, Visočanin Adnan Mević proslavio deveti rođendan

Pomoćnik gradonačelnice Sarajeva Ramiz Kadić u nedjelju je posjetio šestmilijarditog stanovnika planete Zemlje Adnana Mevića u Visokom i tom prilikom mu u ime Grada Sarajeva uručio novčanu pomoć od 1.000 KM i prigodne poklone za njegov deveti rođendan.

“Uime Grada Sarajeva i gradonačelnice Semihe Borovac u posjeti smo malom Adnanu kako bi mu i ovaj put poželjeli sretan rođendan. Grad Sarajevo je dosljedan svom obećanju da će pomagati porodicu Mević i tako omogućiti Adnanu sretno i bezbrižno odrastanje”, istakao je pomoćnik gradonačelnice Kadić, te dodao da će Grad Sarajevo sigurno ostati uz Adnana i nastaviti izdvajati po 200 KM mjesečno za njegovo školovanje.

Adnanovi roditelji Fatima i Jasmin zahvalili su se na posjeti i poklonima, te još jednom istakli da Grad Sarajevo jedini izvršava svoje obećanje.

Adnan je svoje rođendansko slavlje nastavio s prijateljima iz O.Š. “Safvet beg Bašagić” u kojoj pohađa 4. razred i odličan je đak, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.