Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sutra otvaranje Drugog internacionalnog turnira u ritmičkoj gimnastici ” Visoko 2008”


 

Drugi Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici  “Visoko 2008” bit će održan sutra u KSC Mladost u Visokom. S obzirom na pohvale i zapaženu dobru organizaciju prošlogodišnjeg turnira, Klub ritmičke gimnastike Visoko odlučio se da ove susrete gimnastičarki s Balkana  učini tradicionalnim.

Prema posljednjim informacijama na sutrašnjem će turniru učestvovati 130 gimnastičarki  iz Bugarske, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Srbije i BiH, podjeljenih u oko 20-tak klubova.

 

Neke od učesnica već su stigle u Visoko. U hotelu
San Remo večeras u 19.00 sati bit će održan  sastanak sudija i trenera ovog turnira.
Prema satnici takmičenja sutra od 9.30 do 13.50 sati bit će održan prvi dio natjecanja u pojedinačnim nastupima (Program B). Ceremonija otvaranja planirana je u 14.30 sati, nakon koje će se do 20.00 sati ponovno u pojedinačnim nastupima natjecati gimnastičarke  u Programu A.

Iako je ritmička gimnazija u Visokom tek posljednjih godina dobila simpatične mlade članice, vidljivo je koliko se entuzijazma ulaže u treninge ovog zahtjevnog sporta. Osnova ritmičke gimnastike je balet, kojeg naše djevojčice mogu upražnajvati najbliže u baletnoj školi u Sarajevu. Pa i pored tog nedostatka, visočke su gimnastičarke do sada na brojnim nastupima pokazale dosta gracioznosti I fleksibilnosti.