Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sutra press konferencija povodom Otvorenog rafting Kupa BiH

 

Udruženje za zaštitu rijeka, riječnih slivova i ekstremne sportove “Eko viking” iz Visokog, sutra će, 9. oktobra, održati press konferenciju povodom održavanja Otvorenog rafting Kupa BiH, koji će se 11. i 12. oktobra održati u Visokom. Konferencija će biti održana u prostorijama kluba u Zanatskom centru u Visokom sa početkom u 18 sati.

Podsjećamo, 11. i 12. oktobra ove godine u Visokom će biti organizovano takmičenje “Kup BiH otvorenog tipa u raftingu R6” na rijeci Fojnici. Organizator je Udruženje za zaštitu rijeka, riječnih slivova i ekstremne sportove “Eko viking” iz Visokog, koji ističu da će ovo biti najveći i najmasovniji sportski događaja na području naše opštine u ovoj godini.  Na ovom takmičenju se očekuje učešće oko 20 ekipa, odnosno oko 200 takmičara, čije je okupljanje zakazano za petak, 10. oktobra.

U subotu 11. oktobra biće održane dvije slalom trke na stazi na Bucima, a one će početi u 10 i 12 sati. Nakon toga, istog dana u 15, odnosno 16 sati biće održane i trke Sprint i Head to head i to na potezu Mehina lađa-Kožarski most. Tu večer organizatori najavljuju i party za sve, odnosno koncert.

Kada je nedjelja u pitanju, biće održana spust trka iz sela Zagorice, čiji je početak zakazan za 9 sati ujutro. Dodjela pehara, medalja i zahvalnica biće upriličena u 15 sati, a zatvaranje takmičenja u 16 sati.

Kako ističu organizatori, ovaj projekat pored takmičarskog ima za cilj i promociju rijeke Fojnice i same opštine Visoko, kao i proširenje sportske i turističke ponude opštine Visoko. Također, “Eko viking” ima za cilj skoro pravljenje prve umjetne rafting staze u BiH na rijeci Fojnici.