Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Opština u kojoj je sve moguće: Hipermarket Bingo u Visokom radi bez dozvole!?

U vrijeme predizborne kampanje mogli smo slušati svakojake gluposti i nebuloze između kojih se na momente provlačilo i nešto pametno. U jednoj od debata za načelnika, slušalac Radija Q, postavio je pitanje koje je bilo vezano za rad novootvorenog hipermarketa “Bingo” u Visokom. Isti se nalazi u krugu nekadašnjeg “Vitex-a”. Dio zemljišta gdje je izgrađen ovaj hipermarket prema našim saznanjima koštao je cca.1.500.000KM. Nakon pitanja slušaoca koje je bilo postavljeno Asmiru Hodžiću, nemetnulo se pitanje da li taj objekat uopšte radi legalno?

Pitanje je glasilo:

“Da li je istina, da na mjestu gdje je otvoren shopping centar “Bingo”, dio imovine se nalazi pod hipotekom JKP “Gradska Groblja”, ako jeste, kako je onda moguće da se objekat uopšte otvori?”

Asmir Hodžić:

“Mi smo stavili hipoteku na taj k.č., i to je zabilježeno u gruntovnici.  Međutim ja mislim da do današnjeg dana taj objekat nema dozvolu za rad.”

Sumnjamo da se ovdje radilo o predizbornom triku. Ovim putem pozivamo na odgovornost nadležnu službu ili pojedinca unutar nje koji je uzeo “tal”, da se rastali sa nama ostalim poreznim obveznicima.