Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Čovjek koji je pobijedio sebe i sve oko sebe

 

Da ne bi bilo neke zabune, da ne bi neki od čitatelja ovog teksta pomislili kako je smisao istog približiti se Munibu Alibegoviću iz sitnomahalaških i materijalnih interesa, što su u noći izbora radili i oni koji ga najviše mrze, ja nisam glasao za Muniba Alibegovića! Međutim ne mogu, a da se ne otmem dojmu njegove veličanstvene pobjede i ogromne razlike prema kojoj imam isto toliko ogromnog respekta. A sad ću objasniti i zašto.

Munib Alibegović na ovim izborima nije samo pobijedio svojih pet direktnih protivnika za mjesto načelnika (njih je svakako “pomeo”), on je pobijedio i sadašnjeg načelnika Sebe, i sve oko sebe!

Munib Alibegović je stekao kultni status, jer se izdigao iznad stranke, iznad mjesta načelnika iznad svih svojih unutarstranačkih neistomišljenika koji su do prije dva mjeseca željeli da ga sruše i predlagali Nijaza, Aziza ….. Munib je pobijedio tzv.”Visočke” privrednike koji su potpisivali peticiju za njegovu smjenu, pobijedio je Izvršni odbor svoje stranke, “odmetničku” frakciju A-SDA, Halima Zukića i “VGT-eovu stepenicu”, Refika Kurgaša i kompletan Brovis, Džemila Ugarka, Miralema Galijaševića, Nermina Mandru, Zijada Breščića, one koji grade džamiju u Hanovima, Gornje Moštre i njihovu ucjenjivačku deponiju, one koji su mu zamjerili što je dijelio dnevnice za Dan šehida, FTV, BHTV, DANE, Slobodnu Bosnu, anketu na visoko.co.ba…..

Munib je apsolutni pobjednik ovih izbora i stiče se dojam da je i svaki zasađeni kukuruz rubnih dijelova općine glasao za njega, toliko je njegova pobjeda ubjedljiva, a ta se volja birača mora poštovati! Ova Munibova pobjeda u ravni je one pobjede Aziza Brotlije iz 2000-te, kada je gradska opcija SDA željela “pomesti” sve svoje članove sa sela, krajnji bilans je bio potpuno drugačiji, metači su pometeni i ta Azizova konstalacija stvari živi i danas u OO SDA.

Ali ipak tužno je bilo u noći izbora gledati ko sve prilazi Munibu, ljubi ga i čestita na pobjedi. Vidio sam dosta onih SDA-aovaca koji su u direktnom razgovoru sa mnom tvrdili da on nije kadar biti načelnik, bilo je tu i dosta onih za koje sam od drugih čuo da ga ne podnose zbog njegove navodne tvrdoglavosti i arogancije, koja opet po njihovom ubjeđenju nije dobra za općinu Visoko!?. Međutim uvlakači su uvijek isti, samo sa drugačijim maskama na licu, drugačijim bojama dresova i sa nogama koje vire uvijek iz istog dijela tijela samo sve dublje i dublje, bez obzira da li je načelnik u stanju analne retencije ili ne? Jedino kome sam povjerovao na iskrenosti u njihovom slavlju su bila njegova dva brata, sekretar SDA, pošten čovjek, hadžija Husein i Dinka Omanović. E zato je Munibova pobjeda još veća i ja mu zato odajem poštovanje i želim da bude bolji načelnik nego što je bio do sada.

Još nešto, ove redove potpisuje neko ko odgovorno tvrdi (što je lahko dokazivo) da nije bio niti u jednom izbornom štabu, niti jednog političkog subjekta. Neko ko nije zaradio niti 1KM radeći kao jeftini novinarski plaćenik željan afirmacije kroz politiku piskarajući kojekakva prljava sranja u obliku saopštenja za javnost. Ovo je napisao neko koga su u suštini više zanimali rezultati izbora u Zenici, Bihaću i Sarajevu nego u Visokom jer tamo načelnici imaju više sluha za nezavisne medije, a to opet nema veze sa ovim sajtom, ali ima sa Radijom Q.

Nek nam je sretan i berićetan novi-stari Munib Alibegović!