Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jasmini Zubić najviše glasova pojedinačno u Visokom, Predrag Mitrović novi predsjedavajući OV Visoko?

 

Prema još nepotvrđenim informacijama, nosilac liste SDP-a na proteklim izborima u Visokom, Jasmina Zubić, dobila je najviše pojedinačnih glasova od svih kandidata iz stranaka koje su učestvovale na izborima. Još uvijek je teško govoriti o tačnim brojkama pošto  je danas bilo teško doći do bilo koga iz LIK-a Visokog. Ipak, Jasmina Zubić, prema informacijama do kojih je došla ona i SDP OO Visoko, ima najviše glasova, te naravno, sigurno ponovo ulazi u novi saziv OV Visoko.

“Ja sam izuzetno ponosna zbog činjenica da sam dobila najviše glasova u Visokom, te bih se ovom prilikom zahvalila svim građanima koji su mi ukazali povjerenje. Nastojaću da u narednom periodu radim još bolje i još kvalitetnije, te sa više uspjeha nego što je to bilo u proteklom periodu. Nadam se da ću uspjeti opravdati ukazano povjerenje naših birača. Također i stranka SDP bi trebala dobiti još jedno mjesto u Opštinskom vijeću, tako da će broj naših vijećnika biti četiri. Ono na čemu ću odmah raditi, zajedno sa svim ostalim vijećnicima koji uđu u novi saziv, jeste da vratimo status lokalnoj zajednici kako bi ona bila finansijski ojačana i u situaciji da na bolji i prikladniji način zadovoljni sve potrebe naših građana. ” – istakla je Jasmina Zubić.

Pored ovoga, a prema zakonu po kojejm predsjedavajući OV i načelnik opštine ne mogu biti iz reda istog konstitutivnog naroda, SDP bi mogao da ponovo ima svog čovjeka na mjestu predsjedavajućeg, jer je trenutno na trećem mjestu po glasovima u ovoj stranci Predrag Mitrović.

“Mitrović prema našim rezultatima sigurno ulazi u novi saziv OV i samim tim biće naš kandidat za novog predsjedavajućeg OV Visoko.” – dodala je Jasmina Zubić.