Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lokalni izbori 2008.: Na području općine Visoko otvorena sva biračka mjesta

Prema informacijama koje je za Radio Q jutros potvrdila predsjednica Lokalne izborne komisije Visoko, Zekija Omerbegović, sva biračka mjesta na području općine Visoko jutros su otvorena na vrijeme, u 07.00 sati. Izuzetak je biračko mjesto u osnovnoj školi u Malim Trnovcima, gdje je iz tehničkih razloga biračko mjesto otvoreno tek oko 08.00 sati.

“ Trenutno je otvoreno svih 50 biračkih mjesta, a u funkciji je i mobilni tim za nepokretne, stare i bolesne osobe. Otvoreno je i biračko mjesto za glasanje u odsustvu u MSŠ “ Hazim Šabanović”. Predsjednici biračkih odbora potvrdili su nam da su svi uslovi za održavanje izbora ispunjeni i glasanje protiče bez problema” – izjavila je predsjednica LIK Visoko Zekija Omerbegović.

 

Prema  instrukcijama Centralne izborne komisije BIH, biračima je zabranjeno da na biračko mjesto unose oružje i opasne materije, fotoaparate, diktafone, videokamere i mobilne aparate.

 

Kako je za Radio Q potvrdila Zekija Omerbegović, prvi preliminarni rezultati glasanja u općini Visoko bit će poznati večeras oko 22.30 sati.