Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Još jedna akcija udruženja “Dobro” u Visokom

 

Sekcija Udruženja altruista DOBRO u Visokom će po prvi put omogućiti svima da na jednostavan način stupe u kontakt sa osobama kojima mogu dati Sadekatul-fitr (Vitre). Za one koji ne znaju, udruženje DOBRO iz Sarajeva je organizovalo brojne akcije za pomoć osobama u stanju socijalne potrebe, te pomoglo u brojnim apelima za pomoć oboljelim osobama širom Bosne i Hercegovine. U toku ovog mjeseca je provedena prva, ali veoma uspješna akcija „Jedno dobro, stotinu ruku, hiljadu sitih“ u Visokom.

Na prijedlog nekolicine građana opštine Visoko, udruženje “Dobro” je prikupilo informacije o porodicama kojima je moguće dati Sadekatul-fitr i predstojeće praznike učiniti ugodnim i svečanim.

Sadekatul-fitr(Vitre) možete uručiti lično ili će to članovi udruženja uraditi za vas. Ukoliko želite da pomoć uručite lično, “Dobro” će vas povezati sa porodicama kojima je istu moguće dati. Pored toga, novac i namirnice možete dati nekom od volontera kako bi oni pomoć distribuisali porodicama kojima je potrebna. Sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona: 061/826-000 (Lejla Ferhatović).