Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vozila za dva ratna vojna invalida iz Visokog

U četvrtak, 18. septembra 2008. godine biće potpisani tripartitni ugovori između federalnog Ministarstva za pitanja boraca i stopostotnih ratnih vojnih invalida prve grupe kojima će biti dodijeljeni ključevi novih vozila. Ključeve novih „Škoda oktavia“ uručiće Zahid Crnkić, federalni ministar zajedno sa predstavnicima Vlade ZDK,  sutra, 18. 09. u Tešnju, u 10,30 sati, ispred Doma kulture Tešanj, a istog dana i u Zenici, u 14,15 sati. Sredstva je obezbijedila Vlada Federacije BiH i federalno Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. U Tešnju,  ključeve novih vozila, dobavljača ASA auto Sarajevo, dobiće osam ratnih vojnih invalida, od kojih su tri iz Maglaja: Rasim Hrnjičić, Himzo Bašić i Izet Hasanić, dva iz Zavidovića: Asif Momković i Ismet Omerašević, zatim iz Tešnja: Enes Hasić, iz Žepča: Nazif Mešeljević i iz Usore: Ilija Lučić.

U Zenici, ključevi vozila biće uručeni za 15 ratnih vojnih invalida. Od toga, deset RVI je iz Zenice: Fadil Smajić, Zaim Imamović, Vahid Dedić, Faruk Hadžić, Asim Omanović, Šefik Patković, Zahid Mušanović, Nusret Pjanić, Senad Selimović i Nihad Delahmet, zatim dva RVI iz Kaknja: Adnan Bašić i Muhamed Ðokić, te dva RVI iz Visokog: Osman Fejzić i Džemal Frljak i Sead Jusić iz Breze.

Na skupovima u Tešnju i Zenici obratiće se Zahid Crnkić, federalni ministar za pitanja boraca i invalida OOR-a, predstavnici opština i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, predsjednik Saveza RVI paraplegičara, te predstavnik ASA auto Sarajevo.


Press služba ZDK