Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održana Skupština KK “Visoko”

 

Danas je u Velikoj sali Opštine Visoko održana Skupština KK “Visoko”, kojoj je prisustvovalo 27 od pozvanih 35 delegata. Radno predsjedništvo su činili Fehim Baraković, Senad Bilalović i Bakir Keso. Izvještaj o radu u proteklom periodu je prisutnim podnio predsjednik kluba Fehim Baraković, koji je istakao da je ovo prva Skupština kluba nakon tri godine, a da je KK “Visoko” već šest sezona član A-2 košarkaške lige BiH. Prema njegovim riječima, posljednje dvije sezone su bile najuspješnije za klub, bez obzira na velike probleme sa finansijama, te izostanak sponzora, kao i malu pomoć Opštine i Ze-do kantona.

Finansijski izvještaj za prošlu sezonu podnio je direktor kluba, Senad Bilalović, koji je naveo da je klub u prošloj sezoni imao rashode u iznosu od 19 hiljada KM, a da je klub iz budžeta kantona dobio 4500 KM, iz budžeta opštine Visoko 3200, te od privrednih subjekata oko 4000 KM. Također, dodao je da su finansije za narednu sezonu uglavnom obezbijeđene, a da su svoju pomoć najavili i neki bivši igrači iz Visokog, koji sada žive i rade u inostranstvu. Oba ova izvještaja su jednoglasno usvojena.

Trener KK “Visoko”, Bakir Keso objasnio je da klub ima određenih problema kada je igrački kadar u pitanju, ali da se nada da će ti problemi biti riješeni. Najavio je i povratak nekih bivših igrača u klub, a postoji mogućnost i da određeni broj igrača iz sarajevske Bosne dođe na posudbu u visočki klub.

Na Skupštini je izabran i novi Upravni odbor, koji će u narednom periodu voditi klub. U njega su ušli Senad Bilalović, Senad Ašlama, Mirsad Ihtijarević, Mugdim Vranac, Salko Šahinović, Neven Krajišnik i Fehim Baraković.

Treninzi KK “Visoko” počinju u utorak u 20:30 sati u KSC “Mladost” i za sada će se osim utorka, održavati u srijedom i četvrtkom u istom terminu.