Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zvanično saopštenje iz NK Bosna u povodu utakmice protiv Rudara iz Kaknja

 

Na gradskom stadionu „Luke” dana 13.9.2008. godine (subota) odigrana je utakmica  5. kola I nogometne lige FBiH između NK Bosna Visoko i FK Rudar Kakanj. Povodom svih događaja, koji su obilježili sam tok utakmice i oni koji su se desili nakon završetka iste, osjećamo se dužnim da Vas upoznamo sa svim zbivanjima na samoj utakmici.

Kroz cijeli tok utakmice glavni sudac Terzić Husein (zajedno sa svojim asistentima Čaušević Moamer i Imamović Edin), nastojao je prekidati sam tok utakmice konstantnim dosuđivanjem nepostojećih prekršaja, što je dovelo do enormnog skraćenja samog efektivnog dijela utakmice.

Glavni sudija također, nije svirao prekršaje u korist NK Bosne u više navrata koji su mogli usmjeriti samu utakmicu u korist NK Bosne. Krajem prvog poluvremena u šesnaestercu FK Rudara napravljen je evidentan prekršaj, koji nije dosuđen, nad igračem NK Bosne Čakić Mirzom, kada ga je suparnićki igrač Šabić Kemal laktom udario u lice što je bila prekršajna mjera za dosuđivanje jedanesterca.

Iako je bilo određeno da se II poluvrijeme produži za 5. minuta, glavni sudija je dozvolio da se nadoknadi samo 2. minute.

 Ono što moramo spomenuti jeste i situacija koja je nastala poslije utakmice  kada je vidno izrevoltirana publika pokušala spriječiti sudije da napuste teren. Prilikom tih izgreda desio se incident, kada je simpatizer FK Rudara iz Kaknja nanio tjelesne povrede članu porodice (sestri) igrača NK Bosne Teskeredžić Anelu, pa je pomoć morala biti potražena u Centru za urgentnu medicinu Sarajevo.

 Moramo Vam također saopštiti da delegat utakmice Pandžić Miro nije napisao zapisnik i isti dostavio nama što je po propisu moralo biti urađeno.

Uprava kao i igrači NK Bosne su ogorčeni ovakvim suđenjem i pitamo se da li su se van terena počeli kreirati prvaci i da li jučerašnje prezentirano suđenje ima bilo kakvu vezu sa nogometom.

Uz srdačne sportske pozdrave,

NK Bosna Visoko