Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočani pokazali veliku humanost; neočekivano veliki odziv na humanitarnu akciju

Jučer je na području opštine Visoko realizovana velika humanitarna akcija u organizaciji Udruženja altruista “Dobro”, te Vam u nastavku prenosimo i saopštenje za javnost izdato povodom tog događaja:

U subotu, 13. septembra organizirana je prva humanitarna akcija „Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljade sitih“ u Visokom, u tržnom centru „Kovo Commerce“. Akcija je bila organizirana od strane sekcije Udruženja altruista „DOBRO”, u periodu od 12-18 sati. Volonteri udruženja „DOBRO“ su sakupljali dobrovoljne priloge kupaca tržnog centra „Kovo Commerce“, te doniranu hranu i higijenske potrepštine dostavili na adrese 7 ugroženih porodica koje su u ovoj akciji identificirane kao ciljna grupa.

Građani općine Visoko su izuzetno velikim odzivom na ovu akciju pokazali izuzetnu humanost, te organizatorima dozvolili da bogate pakete dostave na sedam adresa, umjesto pet, koliko je u prvom momentu bilo planirano.

Kao učesnici ove akcije, sa iskustvom volontiranja na sličnim akcijama u Sarajevu, ponosni smo što možemo da kažemo da je akcija u „Kovo Commerceu“ bila uspješnija od svih sličnih u kojima smo učestvovali, a koje su bile organizirane u najvećim sarajevskim tržnim centrima.

U ime onih kojima je pomoć dostavljena, velika hvala svima koji su svojim prilozima pomogli u ovoj akciji.

Najavljujemo i sljedeću, koja će biti organizirana do kraja ove godine.

VELIKO HVALA izuzetno ljubaznim uposlenicima tržnog centra „Kovo“ koji su bili od velike pomoći volonterima, kao i vlasniku tržnog centra kojemu je telefonski poziv bio dovoljan da dozvoli organiziranje akcije.

Hvala i medijima, Kablovskoj televiziji, Radiju Q, internet stranici www.visoko.co.ba i RTV Visoko.

U akciji su sudjelovali i predstavnici Udruženja studenata Visoko, udruženja koje ponovo okuplja novu kvalitetnu ekipu, i zaslužuje svaki vid podrške.

U ovoj akciji za „DOBRO“ su volontirali: Jasmina Memić, Lejla Bećar, Lejla Ferhatović, Muhamed Buza, Amila Smolo, Mersad Buza, Nejra Dlakić i Damir Delić Ðuljić.