Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Ko im j… mater visočku, sad ćemo ih povalit, svakako su seljaci!

 

Bosna je izgubila veliki derbi protiv Rudara iz Kaknja i to na domaćem terenu, te tako propustila priliku da opet bude lider na tabeli. Međutim na utakmici u Visokom se dešavalo svašta, a što opet nema veze sa nogometom. Sam podatak da su sudije i delegat napustili teren tek pola sata nakon završetka utakmice uz pratnju policije i obezbjeđenja dovoljno govori o nezadovoljstvu domaće publike. Glavni sudija Husein Terzić iz Travnika ovu utakmicu je učinio više nego interesantnom i to svojim izuzetno lošim suđenjem. Utakmica sama po sebi je također bila loša, 2000 navijača vidjelo je svega dvije prave prilike, jednu iz koje je Rudar poveo u drugoj minuti i jednu koju za Bosnu nije iskoristio Denis Cana.


 

         Ovo što je uradio sudija Terzić je za svaku osudu. Rudar je poveo iz regularno postignutog pogotka, mi smo imali jednu priliku i nadali se da u drugom poluvremenu možemo do preokreta. Međutim sve je postalo sumnjivo kada sam na poluvremenu čuo razgovor u svlačionici između glavnog sudije Huseina Terzića i njegovih pomoćnika Čaušević Moamera i Imamović Edina. Citiram: „Ko im j… mater visočku, sad ćemo ih povalit, svakako su seljaci“. Mislio sam da je to bezazleno, ali kada sam vidio suđenje u nastavku sve mi je bilo jasno. Koliko je Terzić bio zbunjen i nedorastao jednom ovakvom derbiju govori i podatak da je utakmicu produžio za pet minuta, a kraj svirao minut nakon isteka devedesete minute. Ekipi Rudara čestitam na pobjedi, ali ostaje ljaga i gorčina zbog poraza u Terzićevoj režiji i posebno zbog uvreda na račun kluba i cjelokupnog grada –  rekao nakon utamice sekretar kluba Vejsil Ašlama.

 

Vijest o uvredama na račun kluba i grada brzo su proširila među najvatrenijim navijačima Bosne, „Demonima“, koji su tri sata nakon utakmice čekali sudijsku četvorku u želji za obračunom. Ipak uz pratnju policije sudije su napustile stadion Luke. Dok su navijači Bosne čekali da se razračunaju sa sudijom Terzićem, došlo je do još jednog incidenta u režiji navijača iz Kaknja, kada je jedan neodgovorni pojedinac „nokautirao“ sestru Bosninog igrača Anela Teskeredžića koja je doživjela gušenje i hitno je prebaćena na CUM u Sarajevo. Komšijski derbi tako je prerastao u pravo bojno polje, koje je ničim izazvan isprovocirao, za ovu utakmicu, nedorasli sudija Husein Terzić.