Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Demoni” poslali političku poruku: “Asmira za načelnika” (FOTO)

Na jučerašnjoj utakmici između Bosne i Rudara najvatreniji navijači Bosne, “Demoni”, svim posjetiocima utakmice poslali su političku poruku na transparentu dugom sedam metara, a na kojem je pisalo “Asmira za načelnika”, pri tome misleći na Asmira Hodžića kandidata SBiH za mjesto načelnika za predstojeće lokalne izbore. Transparent je bio u Bosninim žuto-ljubičastim bojama. Informaciju više o ovom političkom istupu zatražili smo od Bukve Idriza alijas Batana, jednog od vođa “Demona”.

– Ne radi se ovdje o plaćenom političkom marketingu, to je jednostavno naš stav. Mi četiri godine gledamo ko pomaže klubu, ne može se doći samo jednom u izbornoj godini na utakmicu i očekivati glasove. Podržat ćemo svakoga ko podržava klub i samo je tako pošteno. Da ne bi bilo zabune, ovo nismo uradili za pare i nismo od gospodina Hodžića dobili ništa za ovaj naš istup, ako pobijedi na izborima nadamo se da će i on pomoći klubu –  bio je kratak i nezadovoljan zbog poraza nakon utakmice Batan, široj javnosti poznat iz filma FTV-a “Kutak za sporni trenutak”, filma koji je osvojio sve moguće svjetske nagrade iz oblasti dokumentarnog filma.

Interesantno je da su utakmicu Bosna – Rudar  zajedno posmatrali Asmir Hodžić i Munib Alibegović sadašnji načelnik koji je kao kandidat SDA ponovo u utrci za mjesto načelnika.

Više slika sa utakmice Bosna – Rudar pogledajte ovdje: http://foto.visoko.ba/thumbnails.php?album=lastup&cat=0