Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Utakmica između RK Sloboda i RK Bosna odgođena za srijedu!

Utakmica prvog kola rukometne Premijer lige BiH koja se ovog vikenda u Tuzli trebala igrati između RK Sloboda-Solana i RK Bosna iz Visokog odgođena je za srijedu 17. septembar. Zahtjev za odgodu susreta stigao je iz Visokog, a u duhu dobrih odnosa uprava RK Sloboda-Solana odlučila je izaći kolegama u susret, te pristala na naknadno odigravanje utakmice. Zvaničan razlog zahtjeva za odgodu nije objavljen. Prije nekoliko dana su sarajevske novine objavile informaciju da je visočki klub zatražio odgodu, i to zbog nedavnog formiranja Upravnog odbora.
Zanimljivo je i to da su Tuzlaci sličan zahtjev ispunili i prije nekoliko godina, kada ih je u kasnijem terminu Bosna savladala i “otpremila” u niži rang takmičenja.
Prije par godina smo pozitivno odgovorili na zahtjev za odgodu i to nas je koštalo nastupa u elitnom rukometnom bh. takmičenju. Ipak, mi svoje pobjede želimo ostvarivati u sportskom nadmetanju i opet smo kolegama iz Visokog spremni izaći u susret.” – kaže Sead Mulić, sportski direktor RK Sloboda-Solana.
Uvjeren sam da će ovaj put epilog biti drugačiji i da ćemo i u novom terminu slaviti pred našom publikom.”, optimističan je Mulić.
Zanimljivo je i to da iz visočkog kluba nikakav zvanični stav ili saopštenje oko ove utakmice nije upućeno visočkim medijima.