Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sutra humanitarna akcija u Visokom

Sekcija Udruženja altruista za pomoć marginaliziranim grupama “DOBRO” u Visokom će ovog mjeseca organizirati prvu humanitarnu akciju za osobe u stanju socijalne potrebe u Visokom. Za one koji ne znaju, udruženje “DOBRO” iz Sarajeva je organiziralo brojne akcije za pomoć osobama u stanju socijalne potrebe, te pomoglo u brojnim apelima za pomoć oboljelim osobama i osobama kojima je pomoć trebala, širom Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu su do sada organizirane četiri akcije pod nazivom “Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljadu sitih”, čiji je cilj bio prikupljanje osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština koje su posjetioci tržnih centara ostavljali u humanitarne korpe, a koje su kasnije bile dostavljene onima kojima je to najpotrebnije.

Ovoga puta, slična akcija će biti organizirana u tržnom centru “KOVO Commerce”, u subotu, 13.9.2008. godine, u terminu od 12 do 19 sati. Sva prikupljena hrana i higijenske potrepštine će biti dostavljeni za 5 ugroženih porodica koje su ovoga puta odabrane kao ciljna grupa. Svaki prijedlog, vezan za osobe kojima bi se moglo pomoći, bit će više nego dobrodošao za ovu, ili neku od sljedećih akcija. Ukoliko neko želi volontirati u akciji koja će biti organizirana u Visokom, sve potrebne informacije može dobiti na broj telefona 061/826-000 (Lejla Ferhatović).

Također, pozivaju se privredni subjekti i svi one koji žele da doniraju određena sredstva, a u subotu neće ići u kupovinu, da se jave na navedeni broj telefona. Iskreno se nadamo da će Visočani snažno podržati ovu akciju i biti jedna od ruku koja će pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.