Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Batan, Keč i Metalac ponovo okupljaju “Demone”!

Nakon najuspješnijeg starta sezone u zadnjih pet godina u Visokom su se ponovo probudile nogometne strasti. Bosna nakon četiri kola ima tri pobjede i samo jedan poraz, u vrhu je tabele, a u narednom kolu u Visoko stiže Rudar Kakanj. Što je za grad Sarajevo derbi Sarajevo – Željo ekvivalentno tome je Bosna – Rudar za Visoko i Kakanj.

Ugodno sam bio iznenađen telefonskim pozivom trojice osnivača navijačke skupine “Demoni” koji su mirne Ramazanske dane provodili u ribolovu uz rijeku Fojnicu. Sve što je bilo rečeno je…. “subota, 15.30 sati u parku….. nazovi me nemam više kredita”. Nadopuna informacije je da su Batan, Keč i Metalac (istina bez Pirsona) u ribolovu, potpuno trijezni i opušteni sukladno tradiciji Ramazana sa idejom vodiljom da se Demoni moraju ponovo okupiti, imali su i kontakte sa Fuadom Softićem predsjednikom Bosne i povratna informacija je da on potpuno podržava ovu ideju.

Nadamo se da ova fina inicijativa neće završiti uz “polovku” nakon Bajrama i konstataciju kako ove godine riba slabo uzima i kako Bosna nema dovoljno dobre rezultate kako bi imala ozbiljno organizovanu navijačku skupinu.