Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Relaksirano o svemu s Ismetom Karasalihovićem

Nema oblasti o kojoj se, u svom dugogodišnjem društveno-političkom angažmanu, nije očitovao. Ali, opet iznova, ukazuje se potreba razgovora s njim, jer je on, na društveno-političkoj sceni općine Visoko prisutan već preko četrdeset godina. Čovjek koji zna koja je najbolja lovačka puška na svijetu ali i čovjek koji zna o politici, modi, “visočkoj školi”, europskim integracijama…a pamti i autorski rad  iz trećeg razreda osnovne škole kojim je oduševio sve okupljene na jednoj ondašnjoj manifestaciji.

 

Pjesmu devetogodišnjeg Ismeta Karasalihovića objavljujemo u cjelosti:

 

Visoko ima Topuzovo polje, a u polju lug

Na spram luga krajolik Arnautovića preko kojeg lete dva goluba gaćana

A ispod njih tri kravice šarulje

Kućica sa žaruljom

Malo stado ovaca, biće kesa puna novaca

Uzorana njivica, rascvjetana šljivica

Novi traktor, crven čist i  na njemu traktorist

I sve to ima, zanosni, najdraži grad moj

Najdraži moj zavičaj

                                                

                                                                                                 Ismet Karasalihović

 

 

Ismet Karasalihović je dugogodišnji ugledni visočki društveno-politički radnik. Prije rata bio je angažovan u KTK Visoko. Dovoljno je proći kroz Visoko u društvu sa gospodinom Karasalihovićem i osjetiti ljubav koju mu pruža ovaj grad i ljudi u njemu. Sokak koji se može proći za pola minuta Gosp. Karasalihović prolazi za pola sata. Ne zbog starosti nego zbog popularnosti koju uživa među ljudima koji žele razgovarati s njim.

 

Razgovor s Karasijem (Ismetom Karasalihovićem), kako ga je od milja zvao Izet Kurtalić, o kandidatima za načelnike, europskom putu BiH, njegovom služenju vojnog roka, osnivanju skautskog udruženja u Visokom, nevladinom i vladinom sektoru, modi i mnogim drugim pričama biće objavljen u nekoliko nastavaka na radiju Q.