Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena adaptirana šalter sala Policijske uprave Visoko

Novoopremljena i renovirana šalter sala pri Policijskoj upravi u Visokom otvorena je danas. U ovoj se sali vrše procedure u procesu registracije vozila, izdavanje putnih isprava, prijave i odjave prebivališta te  registracija matičnih knjiga. Nova će sala građanima, korisnicima usluga olakšati uobičajenu proceduru njihovih zahtjeva, ali i zadovoljiti međunarodne norme u oblasti kvaliteta pružanja usluga. Bolji uslovi za rad će, kako se očekuje, poboljšati efikasniju provedbu administrativnih procedura.

Kako je istakla pomoćnica ministra unutrašnjih poslova za administraciju Dijana Odobašić postignut je cilj, a to je funkcionalniji prostor za rad zaposlenika, a građanima ugodniji boravak  prilikom ostvarivanja njihovih prava.

 

“Ovaj projekat realizovan je iz sredstava kapitalnih ulaganja namjenjenih MUP ZDK. Za adaptaciju šalter sale u Visokom utrošene su 62 000 KM.  Iz istih je sredstava obnovljen i administrativni odsjek u Zenici, te ostale prostorije ovog odsjeka u  općinama Kantona” – istakla je Dijana Odobašić.

Na godišnjem nivou na području kantona građanima se izda preko 30 000 putnih isprava, izvrši se registracija i produženje registracije za oko 60 000 vozila. Izda se na desetine hiljada raznih rješenja, uvjerenja i slično, a u okviru CIPS projekta na nivou kantona do sada je izdato oko pola miliona dokumenata, od čega je oko 28 000 ličnih karata i oko 15 000 vozačkih dozvola.

 

Uz prisustvo brojnih predstavnika MUP-a ZDK I Policijske stanice u Visokom, adaptirani prostor šalter sale svečano su otvorili ministar MUP ZDK Aziz Brotlija i premijer Vlade ZDK , Miralem Galijašević.