Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna poražena od Sarajeva!

Iako se radilo o prijateljskoj utakmici, Sarajevo je uvijek zanimljiv protivnik protiv kojeg nije potreban poseban motiv, pa su tako i nogometaši Bosne, iako ih u nedjelju očekuje puno važnija utakmica u Gabeli, utakmicu počeli kao da je prvenstvena. Bosna je istrčala skoro u najjačem sastavu, bez Provalića, Kamberovića i Halilovića i parirala kombinovanom timu Sarajeva sve do finiša prvog poluvremena kada su uslijedile dvije greške u odbrani koje su kaznili, prvo Obuća, a zatim i Hadžić. U drugom poluvremenu su i Čizmić i Bajramović sve izmjenili, što se naravno više osjetilo na igri Bosne koja je bila inferiorna, ali u tom drugom dijelu nije primila pogodak, pa je ostalo 0:2. U svakom slučaju ova utakmica je sigurno poslužila stručnom štabu Bosne da se još jednom uvjeri s čim raspolaže, a ostao je utisak da neki igrači nisu kvalitet koji treba Bosni. Evo i svih aktera meča Bosna – Sarajevo:

                                BOSNA – SARAJEVO

                                                  0  :  2   (0:2)

 

Stadion Luke. Gledalaca: 300. Sudija: Mirza Zubić (Visoko). Žuti kartoni: Pliska, Dudo, Muminović (Sarajevo). Strijelci: 0:1 Obuća (41) 0:2 Hadžić (45).

 

BOSNA: Šabić, Imširević, Tajić, Baždarević, Hrustanović, M.Džafić, Galić, Teskeredžić, A.Džafić, Lelo, Čakić. Još su igrali: Brodlija, Husić, Zukić, Mustagrudić, Cana, Memić, Fakić, Lukhodžić, Puščul, Avdić. Trener: Jusuf Čizmić

 

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Mohar, Šaraba, Belošević, Pliska, Duro, Dudo, Džakmić, Hadžić, Obuća. U drugom poluvremenu su igrali: Hodžić, Dokara, Torlak, Suljević, Šćuk, Ihtijarević, Maksumić, Janjoš, Muminović, Hiroš. Trener: Šener Bajramović.