Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Usvojena Odluka o izradi strategije razvoja Ze-do kantona

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je jučer usvojila Odluku o izradi strategije razvoja ZDK prema Projektnom zadatku za izradu Strategije za period 2008-2015. godine.
Ministarstvo privrede ZDK će putem tendera izvršiti odabir najpovoljnijeg subjekta za izradu ove staregije, koja će identificirati razvojne planove i mogućnosti, te naznačiti ciljeve i glavne perspektivne pravce“ – izjavio je danas ministar privrede ZDK Fahrudin Omerhodžić.
U izradi ovog dokumenta biće uvažavano više principa, među kojima je i princip partnerstva izvršne vlasti, nevladinog sektora, poslovne zajednice, ali i građana, odlučeno je na sjednici Vlade ZDK u Zenici.
Sredstva za provođenje tendera osigurana su budžetom za 2008. godinu, a konačan iznos cijene izrade ovog dokumenta biće poznat naknadno“ – kazao je Omerhodžić na konferenciji za novinare u Zenici.
On je rekao da se kroz pet faza predviđa organizovanje učesnika procesa, socio-ekonomska analiza, izrada strategije, njena realizacija, te monitoring, što će biti obaveza društvene zajednice.

(ONASA)