Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Stanovi za borce

 

Budžetom Zeničko-dobojskog kantona u 2008. godini planirana su sredstva u iznosu od 3,4 miliona KM za stambeno zbrinjavanje branilaca i članova njihovih porodica. Po osnovu javnog oglasa koji je raspisan u martu ove godine, nadležne opštinske komisije izvršile su rangiranje u 10 opština, dok su u opštinama Zenica i Usora podaci još u postupku obrade.

Stoga će danas, 28. 08. u 13,00 sati predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Ze-do kantona potpisati ugovore u Opštini Doboj-Jug sa onim kandidatima koji su ispunili tražene uslove. Tako će 45 pripadnika boračke populacije dobiti ukupno 115.500 KM  za rješavanje svog stambenog pitanja.

Potom, u Opštini Breza planirano je da se sutra, 29. 08. u 10 sati potpišu ugovori sa 40 dobitnika nepovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 123.000 KM. Inače, uslovi, način i postupak dodjele nepovratnih novčanih sredstava propisani su Uredbom o rješavanju stambenog pitanja branilaca i članova njihovih porodica. Ugovori u ostalim opštinama Ze-do kantona biće potpisani narednih dana.

Press služba ZDK