Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nedžad Latić: Mi smo alternativa poštenim ljudima

Osnivačka Skupština Općinskog odbora Narodne Bošnjačke Stranke  održana je sinoć u velikoj Sali zgrade općine u Visokom.

Prisutnim posjetiocima, članovima i simpatizerima NBS-a obratio se i predsjednik Nedžad Latić koji je tokom izlaganja govorio o 100- godišnjoj tradiciji i postojanju Narodne Bošnjačke Stranke. Latić se, očekivano, dotakao i aktuelnih tema.

“Posjećenost i organizacija skupa govori da će ova veoma mlada grupa

političara igrati važnu ulogu u Visokom”, istaknuo je u svom govoru

predsjednik NBS-a Nedžad Latić te dodao kako nije bilo spomena u medijima, niti u bosanskim institucijama 18.
augusta, kada se navšavalo 130 godina od
okupacije BiH, što pokazuje koliko smo u pravu kada inistiramo na datumu od prije sto godina kada je Alibeg Firdus osnovao prvu bošnjaku političku organizaciju.

 

“Zar ovo nije primjer da su silna zaklinjanja aktualnih političara kako

nećemo zaboraviti svoju povijest, lažna!”, rekao je Latić.

 

 

“Mi smo jedina alternativa, ne konkretnim imenima stranaka, nego alternativa poštenim ljudima…Ko kaže da nećemo zaboraviti? Vidite kako se iživljavaju nad mezarovima, nad lažim manifestacijama, mevludima šehidskim. “Nećemo zaboraviti” ružno to djeluje pod jakim mikrofonima. Toliko provincijalizma, toliko nekulture nad nekim svetim stvarima da me nekada stid…I svako ko ima stida, osjećaja, emocija i inteligencije to osjeća. Nema razlike od muftija, političara, generala  nepismenih, deru se, lažu, zaklinju, a dešava se ovo..” – izjavio je, između ostalog Latić

 

Za predsjednika NBS u Visokom izabran je Admir Muslija. Nakon izabranih članova  Skupštine, te ostalih radnih tijela predstavljeni su i kandidati ove stranke na predstojećim općinskim izborima. Ova stranka, tek osnovana u Visokom ovih se izbora predstavlja sa 18 kandidata za Općinsko Vijeće, a kandidat za načelnika NBS iz Visokog je Asmir Mujačić.

Kandidati za općinsko vijeće su:

 1. Valjevac Alma

 2. Hadžiomerović Hamdija

 3. Hindija Kemal

 4. Halilović Mirnesa

 5. Karavdić Ejub

 6. Genjac Jakub

 7. Bešlagić Rejhana

 8. Dokso Senad

 9. Delibašić Haris

 10. Karavdić Belma

 11. Sejdić Admir

 12. Lemeš Nedžad

 13. Dervić Mujesira

 14. Muslija Tarik

 15. Silajdžić Nedžad

 16. Daut Aldina

 17. Bulić Ðenat

 18. Džafić Elvir