Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dvije informacije iz ZDK-a

 

Nastavak zasjedanja 21. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona zakazan je za četvrtak, 4. septembar u velikoj sali Opštinskog vijeća Zenica, sa početkom u 10,00 sati. Na nastavku zasjedanja 21. sjednice, Skupština Zeničko-dobojskog kantona će razmatrati reostale tačke dnevnog reda i to:
4. Informacija o stanju i poslovanju privrede na području Zeničko-dobojskog kantona u 2007. godini,
5. Informacija o realizaciji Odluke o kreditiranju stambenih potreba mladih,
6. Informacija o stanju upotrebe narkotika, opojnih droga i alkohola koji su posebno rasprostranjeni unutar mladog naraštaja i povezanost istih sa kriminalnim radnjama,
7. Informacija o koncesijama u Zeničko-dobojskom kantonu za 2007. godinu.


Press služba ZDK
————-
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva organizovalo je danas u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona prezentaciju rada na uspostavi Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata.

Kako je izjavila Faketa Begović, sekretar resornog Federalnog ministarstva, uspostavom elektronskog registra želi se napraviti jedinstveni spis svih ljudi koji se u BiH bave poljoprivredom, popis obradivog zemljišta i stočnog fonda.

– Na ovaj način moći ćemo transparentno vršiti raspodjelu sredstava. Ovaj proces od nas traži i Evropska unija jer ćemo samo s uspostavljenim registrima moći konkurisati za finansijska sredstva iz pretpristupnih fondova EU, izjavila je Begović.

Napomenula je da je rok za implementaciju projekta 1. januar.

Prezentaciji je prisustvovala i ministrica za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK-a Mirzeta Džonlagić i predstavnici nadležnih opštinskih službi iz svih 12 opština Kantona.

(Fena)