Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

I nije sve tako sivo koliko je blijedo


 

Jedna djevojka mora ponovo na operaciju

 

Jedna djevojka se prije nekoliko mjeseci posjekla i imala operaciju nakon koje je sve trebalo biti uredu jer su „stručni doktori“ tako rekli. Međutim, sada, kada je prošlo nekoliko mjeseci, presječena tetiva umjesto da nestane samo se povećava. Neki novi stručni doktori su konstatirali da će ponovo morati na operaciju. Roditelji joj redovno plaćaju zdravstveno osiguranje ali ona će vjerovatno morati platiti operaciju kako opet, nakon  nekoliko mjeseci, neki „stručni doktor“ ne bi rekao da mora na operaciju. U ovoj priči niko nije povrijeđen osim spomenute djevojke.

 

Jedan momak dobio penziju

 

Momak koji ima pravo na očevu penziju nije je mogao dobiti sve dok jedna gospođa nije intervenirala. Vlast je varala i lagala momka i njegovu mamu. Zatim su se oni obratili jednoj gospođi koja poznaje zakone i druge pravne akte. Nakon njene intervencije i miješanja momak je dobio rješenje prema kojem će dobiti ono što ga sljeduje i ono što je i ranije trebao dobiti. U ovoj priči svi su zadovoljni osim službenika koji nisu dobili mito. Niko im, zbog toga, nije izrazio sućut! 

 

Jedan profesor zakasnio na odbranu diplomskog rada

 

Profesor za kojeg je poznato da često kasni i danas je zakasnio na odbranu diplomskog rada jedne djevojke. Niko se nije bunio. Komisija je počela raditi bez njega. Djevojka je diplomirala desetkom. Druga djevojka je kasnila na odbranu svog diplomskog, profesori se nisu bunili ali nisu izbjegli opravdana prigovaranja u vezi s kašnjenjem. Članovi komisije nakon odbrane diplomskog rada druge djevojke  nisu htjeli primiti poklone. I druga djevojka je diplomirala desetkom, nakon čega je izjavila de se ne osjeća posebno zbog toga.

 

Putevi se ubrzano asfaltiraju

 

Neko bi pomislio da je to zbog sezone u kojoj se mogu obavljati radovi ali kod nas i ptice znaju da je to zato što nam se približavaju lokalni izbori. Većina vozača se znoji, nervira i psuje zbog dugih redova na užarenom asfaltu. Nikog, čija je to nadležnost, nije briga zbog toga. Ili možda jeste ali se nije izjasnio.

 

U našoj državi svi pokušavaju raditi mimo zakona, kod nas je to tradicija. Oni koji pokušavaju raditi po zakonu nemaju nikakvih šansi ni za čim.

 

Moja mama ima domaći paradajz! Paradajz nije na prodaju!