Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA Brokers počinje sa radom

 

Brokersko dilerska kuća ASA Brokers d.o.o nova članica ASA grupacije bavit će se prije svega, brokersko dilerskim aktivnostima, što podrazumijeva trgovanje vlastitim sredstvima, pružanje investicijskih usluga i investicijskog savjetovanja, zatim usluge finansijskog projektovanja, kao i restruktuiranje postojećeg kreditnog portfolia, portfolio menadžment te usluge finansijske analize i procjena drugih kompanija izjavio je za agenciju ONASA direktor ASA Brokers, Emir Somun.


 

Govoreći o uslugama finansijske divizije ASA grupacije, kao što su posredovanje vrijedonosnim papirima, promet nekretninama, investiranje itd… Somun je izjavio da novoosnovana brokerska kuća nudi novi set usluga koji do sada nije bio prisutan unutar grupacije. On je rekao da i pored zasičenosti BH tržišta na kojem djeluje oko 20 brokerskih kuća, ASA Brokers predstavlja logičan nastavak razvoja finansijske divizije Grupacije.

 

Ova borkersko dilerska kuća osnovana je u junu ove godine, sa radom bi trebala startati početkom septembra, trenutno ima osam zaposlenih sa tendencijom rasta i širenja.