Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Nije ovo divlji zapad” – Edin Muzaferija

Na proširenoj sjednici UO „Udruženja privrednika Visoko“, prije nekoliko dana, za novog predsjednika ovog udruženja jednoglasno je izabran Edin Muzaferija.

Novi predsjednik nakon što napravi uvid u trenutno stanje u kojem se nalazi udruženje najavio je obnovu prostorija udruženja i zapošljavanje jednog tehničkog lica.

 

Kada je riječ o programu rada novog predsjednika u vrh njegovih prioriteta uvrštena su traženja nepovratnih sredstava od kantonalne vlade ali i saradnja s općinom. Jedan od ciljeva je i povratak starih članova udruženja koji su „digli ovaj Zanatski centar…da se družimo, da vide da ima to, da postoji i da pomognemo …napravit ćemo jednu službu, jedan organ, da možemo u slučaju, jer vidite da dolaze ove inspekcije i reketiraju nas“, kazao je gosp. Muzaferija.

 

O tome da li će biti urađena revizija izdavanja poslovnih prostora u vlasništvu udruženja i revizija poslovanja novi predsjednik, Edin Muzaferija, nije mogao reći.

„Ja ne mogu vam ništa reći bez upravnog odbora…sve što upravni odbor predloži ja sam za“!

 

S obzirom da se novi predsjednik „Udruženja privrednika Visoko“ prvi usudio progovoriti o javnoj tajni reketiranja visočkih privrednika , neizbježno, jedno od pitanja je bilo i s tim u vezi.

 „Mi ćemo to sve na jedan nivo dignuti, tražit ćemo da se ljudi prijave jer svijet se boji prijaviti. Mi ćemo ići sa zvaničnim  stavom prema općini , prema ministarstvu, prema policiji, prema svim institucijama koje su validne da to riješe…nije ovo divlji zapad da može neko nekom prijetiti da se ne prijavi da se reketira…“!