Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Zrno po zrno pogača…”

 

Humanitarna organizacija   „Merhamet“, Osnovni odbor Visoko, u saradnji sa omladinskim udruženjem „Bedem“  i Medžlisom Islamske zajednice Visoko i Medžlisom Islamske zajednice Gračanica pokrenuo je akciju „zrno po zrno pogača…“.

 

Akcija traje još od početka mjeseca augusta, a sredstva se prikupljaju za povratnike u istočnu Bosnu. Organizatori humanitarne akcije pozivaju sve ljude dobre volje, privredne subjekte općine Visoko i šire, i sve one koji hoće i mogu da se priključe ovoj akciji, da svoje donacije u prehrambeno-higijenskim artiklima dostave u periodu od 03. do 22.08.2008. godine na sljedeće adrese:

 

Merhamet, ul. Bijela džamija, br. 16, Visoko

Naselje Carica, ul. Gazi Husref-bega, br. 4, Visoko

Donje Moštre, Šareni Hanovi, br. 14

 

Novčane priloge možete uplatiti na sljedeći broj žiro računa u ABS banci :

199-047-000-6161682

 

Donirana sredstva biće isporučena povratnicima na području Ljeskovika, općina Srebrenica, 24. augusta. Kako je za naš portal rekao sekretar HO „Merhameta“, Senad Goralija, biće to prilika da se u dane pred muslimanski mjesec posta uz hedije provede jedan dan s povratnicima s područja Ljeskovika.

 

Za sve zainteresovane koji žele posjetiti ovaj povratnički kraj organizovan je besplatni prevoz. Više informacija možete dobiti u prostorijama HO „Merhameta“ u ul. Bijela džamija br. 16 u Visokom.