Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prva međunarodna konferencija o bosanskim piramidama od 25. do 30. augusta u hotelu Grand

Prva međunarodna naučna konferencija o Bosanskoj dolini piramida na kojoj će učestvovati oko pedeset stručnjaka, među kojima i dvadeset vodećih egipatskih arheologa, egiptologa i geologa, zatim kineski arheolozi koji će prvi put svjetskoj javnosti predstaviti istraživanja na kineskim piramidama, ruski akademici, te stručnjaci iz Velike Britanije, Poljske, Mađarske, Austrije, Hrvatske i BiH bit će održana od 25. do 30. augusta u sarajevskom hotelu “Grand”.

Registracija za učesnike i goste je 24. augusta (nedjelja) od 13.00 do 22.00 sata te u ponedjeljak 25. augusta od 07.00 do 08.00 i 27. augusta (srijeda) od 08.00 do 09.00 sati.

Prijevoz za učesnike, medije te goste s plaćenom kotizacijom na arheološke lokacije u Visokom i Zavidovićima je organiziran 25., 26., i 30. augusta.

Svi učesnici, mediji i gosti ICBP Konferencije dobit će Knjigu abstrakata prije održavanja konferencije, a Knjigu objavljenih referata/prezentacija u roku od 60 dana nakon konferencije, saopćeno je iz Pres-službe ICBP konferencije.

(Fena) gk/mb

<