Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promocija novog albuma grupe Skroz u četvrtak


 

 

U Visokom zabranjivana grupa Skroz će u Sarajevu u klubu “Mash” u četvrtak 14.08.2008.godine sa početkom u 20.00 sati promovisati svoj novi album pod nazivom “Regija”.

 

•Grupa Skroz je 24.07.2008. godine, objavila treći studijski album “Regija”.

•Adnan Šaran radio je muziku i tekstove, aranžmane potpisuje grupa Skroz. Gosti na albumu: Nedim Zlatar-Bašeskija, Dino Šaran, Dragan Rokvić, Leo Šarić, Enes Zlatar-Bure i Enis Voloder.

•Promotivni singl sa novog albuma je pjesma “Mrav i cvrčak” koja je već nakon prvog emitiranja postala top tema svih medija.

•Svojim novim albumom, grupa Skroz, potrvdila je status jednog od vodećih bendova bosansko-hercegovačke urbane scene.

•Izdavač: Hayat Production

 

 

O ALBUMU “REGIJA”

 

Na albumu se nalazi 14 pjesma, za koje je muziku i tekst radio lider benda Adnan Šaran, dok aranžmane potpisuje grupa „Skroz“. „Regija“ je snimana u studiju MML u Sarajevu, mastering albuma rađen je u studiju „Supersoul“ u Ljubljani. Gosti na albumu su Nedim Zlatar – Basheskija, Dino Šaran, Dragan Rokvić, Leo Šarić, Enes Zlatar – Bure, Enis Voloder. Prvi singl sa albuma „Regija“ je pjesma „Mrav i cvrčak“ , dok je za pjesmu “Mozak radi vazda” urađen spot koji će biti premijerno prikazan na promociji. Grafičko rješenje albuma “Regija” osmislio je Branimir Prijak.