Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

PS Visoko: Pojačana kontrola u narednim danima

Obavještavamo Vas da je od strane Odsjeka za koordinaciju i usmjeravanje bezbjednosti saobraćaja MUP-a ZE-DO kantona izvršena analiza u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području našeg kantona, kojom prilikom se došlo do podatka da je učestala pojava činjenja prekršaja u saobraćaju od strane mladih vozača-početnika i vozača mlađe starosne dobi, te vozača bicikla sa pomoćnim motorom i motocikla.

S obzirom na gore navedeno na području MUP-a ZE-DO kantona, pa tako i na području koje pokriva PS Visoko, u periodu od 08.08.2008. godine, od 22:00 sata do 11.08.2008. godine, do 06:00 sati, izvest će se akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa ciljem kontrole pomenutih vozača, ali i ostalih učesnika u saobraćaju, kojom prilikom će se poduzimati represivne mjere prema svim učiniocima prekršaja u saobraćaju.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi se stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području općine Visoko podiglo na veći nivo.