Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rukometaši Bosne počinju sa radom uz nekoliko nepoznanica!?

Sinoć je u novim i veoma lijepo uređenim prostorijama RK”Bosna” u Vatrogasnom domu u Visokom, obavljena prva prozivka rukometaša Bosne pred početak priprema za novu sezonu. S nestrpljenjem se očekivala prva prozivka, s obzirom na činjenicu da je Upravni odbor odmah nakon završetka prošle sezone dao kolektivnu ostavku. U međuvremenu je situacija oko kluba bila nekako tmurna, maglovita i prilično nejasna, pa je i zato ovaj prvi sastanak toliko iščekivan.

U nedostatku UO, prisutnim igračima su se obratili predsjednik Skupštine kluba Adnan Zečević, dosadašnji sportski direktor Esad Konjičanin, te trener Mirza Handžić. Zečević je prisutne obavjestio o tome kako će novi Upravni odbor biti formiran u narednih 15-tak dana, kada bi trebala biti sazvana i Skupština kluba. Najinteresantnije je ipak bilo izlaganje Esada Konjičanina koji je objasnio stanje oko igračkog kadra. Tako smo saznali da je osim Muhameda Mustafića, klub sigurno napustio tek Aldin Begagić koji je otišao u Slobodu. Zahtjev za odlaskom je podnio i drugi “stranac” Emir Šahinović, ali on je vezan ugovorom tako da ne može otići bez dozvole kluba. Pojavila se varijanta da se sa ekipom Konjuha dogovori razmjena Bećar-Šahinović, ali je to propalo. Zahtjev za ispisnicu je podnio i Amir Čakić, ali s obzirom da nije saopštio u koji klub želi otići i on ostaje član Bosne, kao i Faruk Halilbegović, bar za sada.

Najzanimljiviji dio priče oko odlazaka je trojac Sirćo, Hadžić i Ahić koji se sinoć nije ni pojavio na prozivci jer već treniraju sa Olimpikom iz Sarajeva. Stanje je kada su pomenuta trojica rukometaša sljedeće: Sirćo ima važeći ugovor sa klubom i ne može napustiti isti, bez dozvole kluba. Hadžiću je istekao ugovor i on slobodno može da ide, dok je kod Ahića veoma komplikovana situacija jer mu je ugovor datumski istekao, ali prema pravilima vrijeme koje je proveo na posudbi u sarajevskoj Bosni se ne računa, pa mu se po tom pravilu ugovor automatski produžava za period koji je bio na posudbi. Inače, na prozivci se nisu pojavili ni Mušinbegović(otišao na odmor), Huseljić, Hurem, Zečević(takođe na odmoru) i Vražalić koji je sa kadetskom reprezentacijom, ali se vjeruje da će svi oni ostati članovi Bosne. Veoma bitno je reći da je Konjičanin naglasio da će danas igračima biti isplaćena po jedna zaostala plata.

Na kraju se prisutnima  obratio i v.d trenera Mirza Handžić koji je najavio red, rad i disciplinu. Prvi trening će biti obavljen večeras, radit će se na početku jednom dnevno, kasnije po dva puta dnevno. Postoji mogućnost odlaska na pripreme u Bjelovar od 20-27 avgusta, a bit će odigran i niz prijateljskih utakmica. Novo prvenstvo počinje 13. septembra